52 tysiące Polaków obejrzało “Nieplanowane” w ciągu trzech pierwszych dni listopada

NAJCIEMNIEJSZE OBLICZE ABORCJI

- Dyrektor CitizenGO w Polsce, Paweł Woliński dziękuje wszystkim, którzy wybrali się do kin: “Serdecznie dziękuję za Państwa niezwykłą mobilizację, najprawdopodobniej film będzie wyświetlany w kinach przez kolejny tydzień, co jeszcze niedawno nie było przesądzone.”

POLSKA, 7 listopada 2019 - Pierwszy weekend po polskiej premierze był dla filmu “Nieplanowane” wielkim sukcesem frekwencyjnym.  “Nieplanowane” było czwartym najchętniej oglądanym filmem i pierwszym pod względem średniej liczby widzów przypadającej na jeden seans. Biorąc pod uwagę, że większość kin zdecydowała się na jedną projekcję dziennie, mamy do czynienia z prawdziwym fenomenem.

“Nie mam żadnych wątpliwości, że ogromna liczba widzów to Ci z Państwa, których w zeszłym tygodniu prosiłem o jak najliczniejszą obecność w kinach właśnie w ciągu pierwszego weekendu. Dziś chciałbym bardzo serdecznie podziękować.

Dzięki Państwa ogromnej mobilizacji film najprawdopodobniej będzie wyświetlany także w kolejnym tygodniu, co jeszcze niedawno nie było przesądzone.

Tych z Państwa, którzy jeszcze nie mieli okazji obejrzeć filmu „Nieplanowane”, gorąco zachęcam, by wybrać się do kina.” - mówi Dyrektor CitizenGO w Polsce, Paweł Woliński.

“Jestem przekonany, że tak jak w USA zmienił on sposób patrzenia na zjawisko aborcji wielu ludzi, tak w Polsce dokona się podobna zmiana. Tych z Państwa, których obecny w filmie wątek towarzyszenia i pomocy kobietom w ciąży zainspirował, chciałbym zaprosić do wspólnego dzieła. Tak jak już kiedyś Państwu wspominałem CitizenGO Polska wspiera Stowarzyszenie Dwie Kreski, które podjęło się podobnej misji w naszym kraju.” - dodaje Woliński.

Pośród działań wspierających macierzyństwo, które popiera CitizenGO, Woliński wymienia: “Sieć wolontariuszy do działań pomocowych w całej Polski, której budowa trwa już od ponad roku.  Uruchomiony w tym czasie został także telefon zaufania dla kobiet w ciąży. W kolejnych miastach powstają wspólnoty osób gotowe nieść pomoc kobietom w trudnych życiowych sytuacjach. Celem jest, by każda z nich miała szansę urodzić swoje dziecko niezależnie od tego, czy zdecyduje się je wychować samodzielnie, czy zaraz po porodzie oddać do adopcji. Skuteczna pomoc w takich sytuacjach, to m.in. wsparcie materialne, psychiczne, duchowe, ale też np. przygarnięcie kobiety na czas ciąży i połogu pod swój dach. To także pomoc prawna i załatwianie spraw urzędowych w przypadku adopcji.”