Film “Nieplanowane” zawita do polskich kin

CITIZENGO OD MIESIĘCY PROMOWAŁ TEN FILM W WIELU KRAJACH

-Paweł Woliński: “Ten sukces może być przedwczesny. Jeśli publiczność nie dopisze w pierwszy weekend po premierze , kina mogą zdjąć film z repertuaru w kolejnych tygodniach.”

WARSZAWA, ŚRODA, 31 PAŹDZIERNIKA, 2019 - Już jutro w całej Polsce odbędzie się premiera filmu “Nieplanowane” opowiadającego historię działaczki antyaborcyjnej Abby Johnson. Film był aktywnie promowany przez międzynarodową platformę CitizenGO, która pomogła utorować drogę do  jego międzynarodowej premiery w krajach takich jak Kanada, Meksyk i kilka państw Ameryki Łacińskiej. Niedawno premiera filmu odbyła się w Austrii i Holandii, a producenci prowadzą rozmowy z kilkoma międzynarodowymi dystrybutorami, aby kolejne kraje mogły dołączyć do tej listy.

„Nieplanowane” to nowy film z potencjałem na bycie międzynarodowym hitem. Opowiada o przemianie Abby Johnson, dyrektorki kliniki aborcyjnej, której życie i kariera zostały wywrócone ę do góry nogami po tym, co zobaczyła pewnego dnia w sali zabiegowej. Reżyser Chuck Konzelman przedstawił prawdziwą historię Johnson, która była dyrektorką centrum aborcyjnego Planned Parenthood i zdecydowała opowiedzieć całemu światu o okrucieństwach popełnianych przez tę organizację.

W rolę Abby Johnson wcieliła się Ashley Bratcher ("90 minutes to Heaven", "Vindication").

„To poruszający i otwierający oczy film, który zmienił narrację o aborcji w Stanach Zjednoczonych”- zapewniają producenci. W swoich wspomnieniach, Abby opowiada o tym, jak to się stało, że zaangażowała się w niemal 22 000 aborcji. Przełom nastąpił podczas wykonywania badania USG w trakcie aborcji.  . Kobieta zdała sobie sprawę, że płód jest w pełni świadomy i próbuje bronić się przed śmiercią.

Sama premiera może być jednak przedwczesnym zwycięstwem. Dyrektor CitizenGO w Polsce, Paweł Woliński ostrzega : “Ten sukces może być przedwczesny. Jeśli publiczność nie dopisze w pierwszy weekend po premierze, kina mogą zdjąć film z repertuaru w kolejnych tygodniach.”

dodaje: “Więc jeśli wybierają się Państwo do kina na “Nieplanowane” (do czego oczywiście gorąco zachęcam), proszę nie zwlekać.  Niech jak najwięcej z nas pójdzie do kina zaraz po premierze”.

Press materials:

FOR MORE INFORMATION